Uroš Gutić iz Nevesinja pobjednik Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K

Uroš Gutić iz Nevesinja pobjednik Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K

Uroš Gutić iz Nevesinja pobjednik je treće Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5 K koja je večeras održana u gradu na Drini. Drugo mjesto pripalo je Emiru Hastoru iz Goražda dok je treće osvojio  Aldin Rizvić iz Banovića.

Prvakinja u ženskoj konkurenciji je Alma Hrnjić iz Sarajeva, , drugo mjesto osvojila je Edina Harbinja iz Sarajeva,  dok je trećeplasirana  Branka Cvijetić iz Goražda .

Treća Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K okupila je više od 500 učesnika različitih uzrasta, a u glavnoj trci učestvovalo je 300 takmičara iz deset zemalja.

 Posebnu draž manifestaciji dale su utrke djece u kojima je učestvovalo više od 250 dječaka i djevojčica iz deset gradova BiH, koji su se takmičili u sedam  kategorija. Organizirane su utrke od cicibana na 50 metara do ostalih kategorija gdje je najduža bila 300 metara. Uz najuspješnije, svi učesnici su dobili i učesničke medalje, a za svu djecu obezbjeđeni su i slatki pokloni.

Medalje i pehari dodijeljeni su i za najuspješnije Goraždane i Goraždanke na utrci 5 K, a u ženskoj konkurenciji to je Adna Đogo, dok je u muškoj najbrži bio Ajdin Kanlić.

U Atletskom klubu Goražde ponosni su na organizaciju ove jedinstvene manifestacije koja promoviše kraljicu sportova, zdrave stilove života, ali i prijateljstvo među ljudima.

- Pozdravljam sve takmičare I naše drage goste I prijatelje iz raznih krajeva koji su dali stotinu pedeset posto svojih mogućnosti  da ova trka protekne na najbolji mogući način čime smo posebno zadovoljni.  Trudili smo se da budemo dobri domaćini I da opravdamo epitet grada koji s radošću dočekuje sve sportiste i prijatelje. Nadam se da smo ispunili našu misiju I vidimo se dogodine” – poručio je predsjednik Atletskog kluba Goražde Zaim Šuman.

Iz  kluba su posebnu zahvalnost uputili Upravi policije MUP-a BPK Goražde, Domu zdravlja Goražde, Crvenom križu, radio amaterima i brojnim volonterima kao i sponzorima koji su pomogli organizaciju ovog sportskog događaja u okviru kojeg je organizirana i Šetnja za ozdravljenje u kojoj su učestvovale članice Udruženja oboljelih od karcinom dojke i drugih malignih oboljenja "Biser" Goražde. 

Uz ministricu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Adisu Aliakdić Herić i gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića medalje i pehare najuspješnijima na glavnoj utrci večeras je uručio i premijer BPK Edin Ćulov, dok je Vlada kantona generalni pokrovitelj ove manifestcaije

- Čestitam svim takmičarkama i takmičarima, Atletskom klubu Goražde I svim dobrim ljudima, brojnim gostima koji su došli. Nadam se da se ugodno osjećju I da će ponijeti lijepe utiske. Idemo još samo bolje I brže na zadovoljstvo svih nas - poručio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Treća međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K ove godine organizirana je kao dio sadržaja uoči 26. internacionalnog Festivala prijateljstva koji će se održati u Goraždu od 1 do 7. augusta.  

federalna.ba/Fena

Festival prijateljstva Internacionalni festival prijateljstva Goražde Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K
Mreža SDP Goražde BPK BPK Goražde Skupština BPK
0 27.02.2024 22:03
BPK BPK Goražde Skupština BPK Goražde koalicija
0 26.02.2024 21:32
Dan nezavisnosti BiH Goražde darivanje krvi
0 24.02.2024 13:22
Goražde Kantonalna bolnica Goražde veliki kašalj
0 16.02.2024 14:53