Uplakana Adele u zadnji tren otkazala dugoočekivane nastupe u Las Vegasu

Uplakana Adele u zadnji tren otkazala dugoočekivane nastupe u Las Vegasu

Adele je odgodila nastupe u Las Vegasu, samo 24 sata prije otvaranja.

"Tako mi je žao, ali moj show nije spreman", rekla je zvijezda fanovima u suzama na Instagramu.

"Pola moje ekipe ima Covid i bilo je nemoguće završiti show", rekla je, dodajući da su "kašnjenja u isporuci" također pokvarila njene planove.

U petak, 21. januara, trebala je imati prvi od 24 planirana nastupa u Colosseumu Caesars Palaceu.

Najavljen krajem novembra, u showu Weekends With Adele, pjevačica je trebala izvoditi dvije emisije svakog vikenda do aprila.

Ulaznice su se kretale od 85 do 685 dolara, a predviđalo se da će Adele zaraditi više od 680.000 dolara po nastupu.

Bili bi to njeni prvi koncerti uživo nakon pet godina. Uz dva nastupa u londonskom Hyde Parku ovog ljeta, to su jedini koncerti koje je najavila za promociju svog četvrtog albuma „30“.

Govoreći na Instagramu, Adele je rekla da je "budna 30 sati" pokušavajući spasiti produkciju, ali joj je jednostavno "ponestalo vremena".

“Bilo je nemoguće završiti show”, dodala je. "Ne mogu vam dati ono što trenutno imam i iscrpljena sam."

Adele se također izvinila obožavateljima koji su već stigli u Las Vegas.

“Žao mi je, zadnji je trenutak. Tako sam uznemirena i stvarno mi je neugodno i tako mi je žao svima koji su opet putovali.

Dodala je: "Prebacit ćemo sve datume, trenutno radimo na tome. I završit ću svoj show. Želim ga dovesti tamo gdje bi trebao biti (ali) mi smo suočeni sa toliko toga i jednostavno (show) nije spreman."

Mnogi obožavatelji su joj dali podršku na društvenim mrežama - rekavši da je to bila ispravna odluka i poželjevši njoj i njezinom timu dobro.

No, neki se suočavaju s gubitkom stotina dolara zbog rezervacija letova i hotela.

Gillian Rowland-Kain, 32, već je bila na svom letu za Las Vegas iz New Yorka u petak kada je putem društvenih mreža doznala da je show otkazan.

"Bila sam bijesna što je Adele čekala tako zadnji trenutak da obavi ovaj poziv", rekla je. “Priznajem da to nije poziv koji niti jedan umjetnik želi uputiti, ali ona je jučer znala da show do sutra neće biti spreman.

"Njen nedostatak pažnje je zapanjujući. Ljuta sam i frustrirana."

Rowland-Kain, koja je iz Brooklyna i putuje u Vegas sa svojom sestrom blizankom, dodala je da je, iako je prepoznala utjecaj Covida, otkazivanje u posljednjem trenutku bilo "kao šamar".

Josh Chavis iz Kansas Cityja kaže da je njegova supruga Heather platila gotovo 1800 dolara za svoj hotel i letove u Vegas za nastup ovog vikenda.

Dok je Heather bila na čekanju s hotelskom tvrtkom, g. Chavis je za BBC rekao da je razočarana - pa čak i to da je Adele to najavila nekoliko dana ranije igralo bi veliku ulogu u pogledu povrata novca.

"Svjesni smo da su stvari teške za sve, ali ovo je veliki pogrešan korak i izvođača i onih koji su odgovorni za organizaciju showa."

Zvijezda je i ranije bila prisiljena otkazati zadnja dva termina svoje prethodne turneje, na stadionu Wembley 2017., nakon što je oštetila glasnice.

Dok je Adele očito bila opterećena problemima s produkcijom i bolešću unutar svoje ekipe, drugi showovi u Vegasu rade normalno.

Prije tri sedmice, Katy Perry je objavila najavu za svoj nastup svoje „razrađene i razigrane“ produkcije - koju je nazvala "Perry Playland" a koja uključuje preveliki namještaj koji govori, divovskog crvenog konja za ljuljanje, rasplesanu budilicu i grudnjak u kojem se toči pivo.

Magazin Billboard opisao je dvosatnu emisiju kao "djelomično fantaziju, djelomično halucinaciju i potpuni high camp", dok ju je Las Vegas Review-Journal nazvao "slavnim primjerom onoga što neobuzdana mašta može postići".

federalna.ba/BBC

Adele nastup Las Vegas