Upisana 16. generacija učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru
(Izvor: federalna.ba/Sanel Kajan)

Upisana 16. generacija učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) je u novu školsku godinu upisao svoju šesnaestu generaciju učenika. Novu generaciju UWC-a Mostar čini 110 učenika koji dolaze iz 56 zemalja svijeta, te sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Službena dobrodošlica za nove učenike počinje krajem augusta sa orijentacijskom sedmicom, tokom koje će se učenici pobliže upoznati s misijom UWC-a Mostar, programom međunarodne mature, režimom života u učeničkim rezidencijama, te gradom Mostarom.

Tokom svog boravka na Koledžu, pored akademskog usavršavanja, učenici će učestvovati i u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima, te na taj način doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u gradu Mostaru.

Nastavu na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru u školskoj 2021./2022. godini će prema programu međunarodne mature (IBDP), pohađati ukupno 205 učenika iz preko 60 zemalja svijeta.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 15  godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, a u ovoj godini obilježava i jubilarnu petnaestu godinu postojanja kao jedina UWC škola na području Balkana.

federalna.ba/Sanel Kajan

nova generacija