Unapređenje saradnje Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i UNFPA

Unapređenje saradnje Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i UNFPA

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i predstavnik Populacijskog fonda UN-a (UNFPA) u Bosni i Hercegovini John Kennedy Mosoti danas su razgovarali o produbljivanju uspješne saradnje Ministarstva i UNFPA, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo. 

UNFPA je izrazio namjeru da donira 14.000 KM za podršku inovativnom pilot-projektu u Prvoj osnovnoj školi Ilidža. Osnovna ideja ovog projekta je unapređenje saradnje javnog sektora, obrazovnih institucija, građana i učenika. 

- Ovaj susret označava nastavak naše već uspješne saradnje između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i UNFPA. Izražavam zahvalnost UNFPA-u na njihovoj želji da doniraju iznos od 14.000 KM za podršku realizacije ovog projekta. Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo poboljšali uslove u oblasti odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevu i pružili bolje perspektive našoj zajednici - istaknula je ministrica Hota-Muminović ovim povodom. 

Kako je naveo Mosoti, UNFPA temeljno vjeruje da su društva koja stvaraju šanse i prilike za mlade ona društva koja napreduju i razvijaju se.  

- Iz tog ugla nam je jako važna saradnja s Kantonom Sarajevo te Ministarstvom za odgoj i obrazovanje jer zajedno vjerujemo u potrebu za stvaranjem uslova za razvoj mladih - kazao je Mosoti.  

Sastanku su prisustvovali rukovodilac UNFPA programa za mlade Samid Šarenkapić i direktorica Prve osnovne škole Ilidža Adisa Šuvalija.

federalna.ba/Fena

Kanton Sarajevo UNFPA