Umjetnici NP Sarajevo i ove godine oblikovali umjetnički program u Srebrenici
(Izvor: NP Sarajevo/Velija Hasanbegović)

Umjetnici NP Sarajevo i ove godine oblikovali umjetnički program u Srebrenici

Narodno pozorište Sarajevo kao krovna teatarska kuća u Bosni i Hercegovini je i ove godine oblikovala umjetnički program u Srebrenici, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid.

Naime, ove godine Sara Kasap je izvela kompoziciju Johanna Sebastiana Bacha „Partita No.2“, dok je glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Mona Muratović uz pratnju na gitari Vedrana Vujice izvela song iz predstave „To nikad nigdje nije bilo“ rađene po tekstu Darka Lukića i kompozitora Damira Imamovića.

Kako je izgledao njih nastup možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=qW-B0hEcQkI

Napominjemo, Narodno pozorište Sarajevo povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, večeras će prirediti instalaciju autorskog rada Velije Hasanbegovića i poemu u interpretaciji Emine Muftić.

Instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića iz ciklusa „Potočarske sjene“ biti će postavljena na zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo u 21:00 sati, dok će u istom terminu „Pjesmu o Srebrenici“ autora Abdulaha Sidrana čitati Emina Muftić-saopćeno je iz sarajevskog Narodnog pozorišta.

federalna.ba

Umjetnički program u Srebrenici