Ukrajinske vlasti: U ruševinama zgrade u Mariupolju pronađeno 200 tijela
(Izvor: FLASH)

Ukrajinske vlasti: U ruševinama zgrade u Mariupolju pronađeno 200 tijela

Radnici koji su kopali po ruševinama stambene zgrade u Mariupolju pronašli su 200 tijela, saopštile su danas ukrajinske vlasti. U podrumu srušene stambene zgrade u Mariupolju, razorenom lučkom gradu koji je postao simbol stradanja, ali i otpora, nađena su tijela u stanju raspadanja, navela je gradska vlast.

Za Mariupolj, nad kojim su ruske snage nedavno u potpunosti preuzele kontrolu, vezuju se neka od najtežih stradanja tokom ruskog rata u Ukrajini. Grad je postao i svjetski simbol otpora zahvaljujući ukrajinskim borcima u željezari Azovstal.

Saopštenje o pronalasku tijela u Marijupolju objavljeno je nekoliko sati pošto je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky optužio Rusiju da vodi "totalni rat" u Ukrajini, odnosno da nastoji da maksimalizuje broj ljudskih žrtava i uništenje infrastrukture.

Sukob je počeo sa očekivanjima da bi Rusija mogla za svega nekoliko dana ili sedmica da ostvari pobjedu u ratu, ali ju je snažan ukrajinski otpor, potkrijepljen zapadnim oružjem i pomoću, primorao da umanji ciljeve. Kremlj je sada fokusiran na industrijsko središte Donbas, na istoku Ukrajine, gdje su ruske snage intenzivirale aktivnosti sa ciljem zauzimanja Sjeverodonjecka i susjednih gradova, jedine oblasti regiona Lugansk koja je i dalje pod kontrolom ukrajinske vlade.

federalna.ba/Beta

Mariupolj tijela
tijela koferi Novi Zeland hapšenje
0 15.09.2022 07:49
Mariupolj suđenje ratni zarobljenici
0 23.08.2022 14:29
Mariupolj masovne grobnice
0 15.07.2022 14:36
Mariupolj Ilya Kostushevych siroče Darijo Srna Luka Modrić Shakhtar
0 03.07.2022 08:33