Ukrajinska serija 'In Her Car' u srijedu na nekoliko evropskih online servisa

Ukrajinska serija 'In Her Car' u srijedu na nekoliko evropskih online servisa

Ukrajinska serija "In her car", snimljena tokom rata u toj zemlji, biće puštena u isto vrijeme online, u srijedu, na platforme nekoliko evropskih javnih medija, uoči dvogodišnjice početka ruske invazije, saopštila je France Televisions. "In her car" je serija inspirisana događajima sa početka ruske invazije 24. februara 2022, kroz priču o Lidiji (Anastasija Karpenko), psihologu koja izbjeglice odvodi iz borbi, prikupljajući njihova svjedočenja.

Seriju je kreirao Eugen Tunik, a koprodukcija je povjerena Starlight Media, kompaniji sa sjedištem u Kijevu, i Gaumontu, u saradnji sa France televizijon, ZDF (Njemačka), SVT (Švedska), RUV (Island), NRK (Norveška), DR ​​(Danska), ILE (Finska) i SRF (Švicarska), odnosno javnim servisima tih evropskih država.

Prvih pet epizoda biće postavljeno online u srijedu na france.tv i na platformama ovih javnih medija, koje pokrivaju oko 185 miliona Evropljana. Ostatak serije, od ukupno 10 epizoda po 25 minuta, biće potom emitovan u različito vrijeme na kanalima tih televizija.

Projekat je predstavljen u oktobru 2022. u Mipcom u Kanu, velikom međunarodnom tržištu audiovizuelnog sadržaja. Snimanje je počelo u martu 2023, na nepoznatim lokacijama u Kijevu i okolini, na setovima u blizini raznih skloništa.

"Bilo mi je ključno da snimam u Ukrajini, ne zato što sam lud, već da pokažem život kakav je bio na početku rata" i da "pokažemo da to možemo", objasnio je Tunik prošle godine.

"Bilo bi toliko razumljivo da je serija bila ispunjena mržnjom prema Rusiji, ali Tunik ni u jednom trenutku nije upao u tu zamku", rekli su producenti Gomona u Njemačkoj.

federalna.ba/Beta

Ukrajina serija TV
Ukrajina termoelektrana oštećena
0 20.06.2024 10:17
Ukrajina Rusija Sjeverna Koreja
0 19.06.2024 20:33
NATO nuklearno oružje Ukrajina Rusija
0 17.06.2024 09:56
Volodimir Zelenski Ukrajina Švicarska samit
0 16.06.2024 18:51