Uk: Dogovaramo mjere, činimo sve da divlja vožnja ulicama Sarajeva bude prošlost

Uk: Dogovaramo mjere, činimo sve da divlja vožnja ulicama Sarajeva bude prošlost

Vlada Kantona Sarajevo predvođena premijerom Nihadom Ukom izražava saučešće porodici poginule doktorice Azre Spahić, a djevojkama stradalim u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći želi što brži oporavak. 

- Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak - poručio je premijer povodom toga tragičnog događaja. 

Kako je dodao, opravdana je zabrinutost građana za njihove i živote njihove djece, zbog nesavjesnih vozača. Naveo je da Vlada KS čini i činit će sve da divlja vožnja, ulicama Sarajeva, bude prošlost.

- Trenutno u KS imamo 51 kameru. Lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinoćnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca - naveo je premijer Uk. 

Potcrtao je da će sankcije povratnicima, kad se radi o saobraćajnim prekršajima, biti najrigoroznije koje zakon dopušta.

- U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, ministrom saobraćaja Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana - zaključio je premijer Uk, naglasivši da niko nije pošteđen od nesavjesnih pojedinaca te je obećao da takvi neće biti pošteđeni od nadležnih.  

- A za sutra je najavio i održavanje vanredne sjednice Vlade KS povodom tog tragičnog događaja - saopćila je Služba za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Nihad UK Kanton Sarajevo
Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Nihad UK Vlada Kantona Sarajevo
0 20.09.2023 21:24
Nihad UK Lejla Khattab Kanton Sarajevo Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova
0 16.09.2023 13:19