Uhapšeno više od 20 osoba u vezi s terorističkim napadom u Moskvi
(Izvor: Ilustracija/hindustantimes)

Uhapšeno više od 20 osoba u vezi s terorističkim napadom u Moskvi

Više od 20 osoba uhvaćeno je u sklopu istrage u vezi s terorističkim napadom u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u Moskvi, izjavio je direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.

Govoreći na sastanku Vijeća šefova sigurnosnih i obavještajnih službi Zajednice nezavisnih država (ZND) održanom u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, Bortnikov se osvrnuo na teroristički napad koji su izveli naoružani napadači 22. marta uveče u koncertnoj dvorani u Moskvi, glavnom gradu Rusije.

"Istraga se nastavlja, ali se već sada može reći da je ukrajinska vojna obavještajna služba direktno povezana s ovim napadom", ustvrdio je Bortnikov.

Navodeći da nastavljaju sa identifikacijom umiješanih u napad, Bortnikov je dodao:

"Uhvaćeno je više od 20 osoba, uključujući počinioce napada i njihove saučesnike. Svi detalji počinjenog zločina će biti utvrđeni, kao i ko su umiješani u napad."

Teroristički napad izveli su naoružani ljudi u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u Moskvi 22. marta. Napadači su nasumično otvorili vatru u holu iz automatskog oružja. U terorističkom napadu život su izgubile 144 osobe.

federalna.ba/AA

Moskva hapšenja teroristički napad