Uhapšeno šest osoba na Kosovu zbog falsifikovanja novca

Specijalno tužilaštvo Kosova i Kosovska policija uhapsili su šest osumnjičenih lica zbog falsifikovanja novca i oduzeli im kese sa metalnim kovanicama od po 2 eura u vrijednosti od 85.000 eura.

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da je izvedena akcija tokom koje je identifikovana grupa koja je umješana u proizvodnju/distribuciju i uvođenje na tržište falsifikovanog novca, za koji se sumnja da je proizveden u susjednoj državi sa Kosovom, a potom od kriminalnih grupa distribuiran u zemlje regiona.

Kako se navodi, u ovoj akciji je uhapšeno šest osumnjičenih lica, zbog krivičnog djela „Falsifikovanje novca (proizvodnja i promet)”, pošto su isti bili distributeri falsifikovanog novca, tačnije dva eura falsifikovanih metalnih kovanica. Trojica osumnjičena lica su državljani Sjeverne Makedonije, dok su trojica državljani Kosova.

“Kao rezultat ove akcije, oduzete su kese sa metalnim kovanicama od 2 eura u vrednosti od 85.010 eura, za koje se sumnja da su falsifikovane. Također, oduzeta su četiri automobila koja su koristila uhapšena lica i sedam mobilnih telefona”, saopšteno je.

Uhapšenim licima je određen pritvor od 48 sati, a u zakonskim rokovima biće podnijet zahtjev za određivanje mjere zadržavanja.

federalna.ba/Fena

Kosovo hapšenja euri falsifikovanje
Kosovo skupština žene Vijeće sigurnosti UN-a rezolucija
0 23.02.2024 12:16
Banja Luka hapšenja
0 14.02.2024 12:24