Dvojac iz Srbije osumnjičen za krivotvorenje isprava, predati Tužilaštvu KS

Dvojac iz Srbije osumnjičen za krivotvorenje isprava, predati Tužilaštvu KS

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, uhapsili su dva muškarca D.D. i D.J. državljani Srbije.

U Sarajevu uhapšene dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije. Nezvanično, uhapšeni su Dušan Jovanović, zvani Giba, i Darko Dulović. Jovanović se dovodi vezu s Veljkom Belivukom i tzv. kavačkim klanom, a njegovo ime spominjano je i u vezi s ubistvima pr...

U trenutku lišenja slobode, muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo "Krivotvorenje isprave".

Dvojica osumnjičenih za krivično djelo krivotvorenje isprave, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama, saopćeno je iz KTKS.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih osoba, navode iz MUP-a KS.

federalna.ba/Fena

MUP KS OSA