Uhapšena jedna osoba zbog osam 'teških krađa'  na području Visokog, za drugom se traga
(Izvor: Ilustracija)

Uhapšena jedna osoba zbog osam 'teških krađa' na području Visokog, za drugom se traga

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela "teška krađa" koja su počinjena od 1. juna do 20. augusta ove godine, nasilnim provaljivanjem u kuće i vikendice na području grada Visoko.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti P.T. i H.A., rođeni 1999. godine, oba iz Visokog.

P.T. je 20. augusta pronađen i lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršenim pretresom kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi P.T. pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području grada Visoko.

Također, kriminalističkom obradom P.T., osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje osam krivičnih djela "teška krađa", te opisao način, mjesto i vrijeme izvršenja kao i činjenicu da je sa njim u izvršenju učestvovao H.A.

Obzirom da osumnjičeni H.A. nije dostupan policijskim službenicima, za njim je raspisana operativna potraga.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "teška krađa", saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

federalna.ba

Visoko hapšenje teška krađa