Uhapšen Z.N. iz Sarajeva, osumnjičen za upotrebu vatrenog oružja na području Visokog
(Izvor: Fena/Muhamed Sadiković)

Uhapšen Z.N. iz Sarajeva, osumnjičen za upotrebu vatrenog oružja na području Visokog

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) je saopćilo da je uhapšen Z.N. iz Sarajeva koji je osumnjičen za upotrebu vatrenog oružja na području Visokog.

MUP ZDK u saopćenju navodi da je 25. maja u 23.45 sati u mjestu Križ (Grad Visoko) došlo do upotrebe vatrenog oružja od dvije osobe prema više osoba, usljed čega je S.N. (1982.) iz Visokog zadobio teške tjelesne povrede (prostrijelna rana grudnog  koša), te A.Z. (1977.) iz Visokog koji je zadobio lakše tjelesne povrede (prostrijelne rane u predjelu nogu).

Uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP ZDK pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. Službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela mogu dovesti osobe Z.N. (1983.) i Z.N. (2001.), oba iz Sarajeva. Odmah po završetku uviđajnih radnji raspisana je operativna potraga za navedenim osobama, o čemu su upoznate sve policijske agencije na nivou BiH.

U subotu, 27. maja na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo preminula je osoba S.N. iz Visokog.

U saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u nedjelju, 28. maja na području općine Novi Grad Sarajevo uhapšen je Z.N. (2001.) koji je jučer predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva ZDK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "ubistvo" u sticaju sa krivičnim djelom "izazivanje opće opasnosti", te krivičnim djelom "laka tjelesna ozljeda" a sve u vezi sa krivičnim djelom "saučiniteljstvo", saopćeno je iz MUP ZDK. 

federalna.ba/Fena

pucnjava Visoko MUP ZDK