Uhapšen vozač, ženska osoba smrtno stradala

Uhapšen vozač, ženska osoba smrtno stradala

Pješak S.A. iz Sarajeva smrtno je stradala u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila u petak navečer na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina u Sarajevu.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobila je pješak S.A., dok je teške tjelesne povrede zadobila S.E., a njima je ukazana ljekarska pomoć u Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.  

Do saobraćajne nezgode došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S.A. (1998.), S.A. (1997.) i S.E. (2002.).   

O tom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

- Policijski službenici Sektora uniformisane policije Odjeljenja za saobraćajne istrage, u 02:30 sati, lišili su slobode B.A. (1996.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju tog krivičnog djela - saopćio je MUP KS-a.

federalna.ba/Fena

Sarajevo