UEFA ne mijenja svoje planove za Euro i Ligu šampiona

UEFA ne mijenja svoje planove za Euro i Ligu šampiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) trenutno ne planira da mijenja svoje planove za Evropsko prvenstvo ili Ligu šampiona, uprkos teškoj situaciji s pandemijom koronavirusa koja je poremetila rasporede u ostalim sportovima, kao što su Formula 1 ili skijanje.

"Što se tiče Eura", koji je prvobitno bio zakazan za ljeto 2020, a potom pomjeren za ovu godinu, "ništa se nije promijenilo", rekao je portparol UEFA-e za France-Presse.

UEFA bi do 5. marta trebalo da donese odluku "grad po grad", a na stolu su četiri opcije - "100 odsto gledalaca na stadionu, 50 do 100 odsto, 20 do 30 odsto ili bez navijača" uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

UEFA i dalje planira održavanje šampionata Evrope u 12 gradova u 12 zemalja, ali je prvi čovjek Fudbalskog saveza Švicarske Dominique Blanc juče izjavio da je taj scenario teško održiv obzirom na ograničenja u putovanjima.

Blanc je pomenuo dva moguća scenarija - igrati Euro u jednoj zemlji, na primjer Rusiji ili Njemačkoj, ili u jednom velikom gradu koji ima dovoljno stadiona, poput Londona.

On je, takođe, u istom intervjuu rekao i da ne može da zamisli navijače na tribinama i da vjeruje da će se šampionat Evrope odigrati pred praznim stadionima, kao što je bio slučaj sa završnicom Lige šampiona u Lisabonu.

Klupska takmičenja, uključujući i Ligu šampiona, gdje će se od 16. februara igrati utakmice osmine finala, nisu ugrožena, za razliku od takmičenja u ragbiju, naveli su iz UEFA-e.

federalna.ba/Beta-AFP

UEFA
Greg Clarke FIFA UEFA ostavka
0 12.11.2020 12:08