UEFA čeka izvještaje delegata i sudija zbog nesportskog ponašanja Mourinha
(Izvor: EPA-EFE/Zsolt Czegledi)

UEFA čeka izvještaje delegata i sudija zbog nesportskog ponašanja Mourinha

Evropska fudbalska unija (UEFA) sačekaće izvještaje sudija i delegata utakmice Rome i Seville u finalu Lige Evropa, prije nego što odluči da li će pokrenuti postupak protiv trenera italijanske ekipe Josea Mourinha zbog nedoličnog ponašanja i vrijeđanja sudije Anthony Taylora.

Roma je sinoć poslije izvođenja jedanaesteraca izgubila od Seville u finalu Lige Evropa, a Mourinho je kritikovao sudiju utakmice na konferenciji za novinare. Poslije toga sačekao je Taylora i vrijeđao ga na parkingu stadiona.

On je u više navrata opsovao i rekao "sramota", prije nego što su sudije ušle u autobus, prenio je BBC. Šef sudija u UEFA-i Roberto Rosetti pokušao je da smiri situaciju.

Tokom utakmice Mourinho je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, a Taylor je u više navrata opominjao ekipe i igrače na rezervnim klupama, pošto četvrti sudija Michael Oliver nije uspjevao da održi kontrolu.

Taylor je pokazao 13 žutih kartona igračima, što je najviše u jednoj utakmici u Ligi Evropa. Od toga sedam su dobili igrači Rome, što je rekord finala.

On je tokom dva poluvremena nadoknadio više od 25 minuta, zbog odugovlačenja i povreda igrača.

Sevilla je osvojila Ligu Evropa pošto je poslije jedanaesteraca pobijedila Romu sa 4:1, nakon što je poslije regularnog dijela i produžetaka bilo 1:1.

federalna.ba/Beta

Jose Mourinho UEFA
UEFA Evropsko prvenstvo
0 02.12.2023 15:52
žrijeb UEFA Nogometna reprezentacija BiH
0 22.11.2023 10:29
UEFA Olimpijski stadion Berlin Evropsko prvenstvo
0 15.11.2023 12:47
UEFA zlatna lopta
0 03.11.2023 12:37