Udruženje “Edhem Edo Sirčo” vas poziva na Međunarodni rukometni turnir u Visokom
(Izvor: Arhiv)

Udruženje “Edhem Edo Sirčo” vas poziva na Međunarodni rukometni turnir u Visokom

U znak sjećanja na nezaboravnog Edhema Edu Sirču, bivšeg rukometnog trenera, igrača i reprezentativca Bosne i Hercegovine, po treći put u Visokom će bit organizovan Memorijalni međunarodni rukometni turnir. Ovog puta u organizaciji novoosnovanog Udruženja “Edhem Edo Sirčo”.

“Kroz ovaj turnir želimo da nastavimo njegovu sportsku baštinu i da istaknemo njegov neizbrisiv doprinos rukometnom svijetu. Edhem Sirčo, čija je sportska strast i predanost ostavila neizbrisiv trag u rukometnom svijetu. Edo je rođen 20. septembra 1973. godine, a njegovo naslijeđe živi kroz ovaj turnir.” – ističu iz Organizacionog odbora.

Turnir će biti održan od 31. augusta do 2. septembra u dvorani Kulturno-sportskog centra “Mladost” u Visokom. Otvaranje turnira će biti 31. augusta u 18:45 sati, prije čega će biti odigrana prva seniorska utakmica u 17:15 sati.

“S ponosom ćemo ugostiti renomirane rukometne klubove: RK “Bosna” Ekoenergija iz Visokog, RK “Borac” m:tel iz Banja Luke, RK “Izviđač” iz Ljubuškog i RK “Dubrava” iz Zagreba. Naravno, tu su i naše buduće zvijezde – omladinske selekcije koje će se nadmetati u duhu sportskog prijateljstva. – navodi Harun Sirčo, sin Edhema Sirče, aktivni rukometaš i član Organizacionog odbora.

Utakmice omladinskih selekcija su planirane za četvrtak i petak, s početkom u 13 sati. S ponosom predstavljamo i omladinske selekcije RK “Bosna” Ekoenergija, ŠR “Čelik junior” i ŠR “Sedmerac”, dok svi mladi rukometni entuzijasti imaju priliku da se pokažu i napreduju.

Naglasak na ovom turniru je na sportskom duhu, zajedništvu i naslijeđu koje je Edo ostavio za sobom. Cilj nam je da sačuvamo sjećanje na njega, ali i da inspirišemo mlade da se bave sportom i razvijaju se kao ličnosti kroz timski rad i sportsku disciplinu.

Ulaz na turnir je besplatan a to je ujedno i poziv za sve ljubitelje rukometa da se pridruže u obilježavanju ovog značajnog događaja. Ujedinjeni u sportskom duhu, ovo je prilika da pokažemo koliko sport može da poveže ljude, generacije i klubove.

federalna.ba

Memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo” Edhem Edo Sirčo Visoko
Njemačka Oružane snage BiH Zukan Helez Tomas Fitchen Kasarna 'Tufo Buza' Visoko
0 13.03.2024 17:12
Centar za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama Visoko Federalni radio
0 06.03.2024 17:11
Visoko Ustavni sud BiH zločini
0 15.01.2024 08:46