Udruženje "Biti novinar" raspisuje konkurs za treću dodjelu novinarske nagrade "Nino Ćatić"

Udruženje "Biti novinar" raspisuje konkurs za treću dodjelu novinarske nagrade "Nino Ćatić"

Treća dodjela novinarske nagrade “Nino Ćatić” bit će održana 10. jula 2022. godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, a u sklopu godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici. Tim povodom u prostoru multimedijalne sale u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari će se sutra, 15. juna u 11:30 održati press konferencija na kojoj će se obratiti inicijatori ideje o dodjeli novinarske nagrade "Nino Ćatić, Emina Hodžić i Dino Durmić, kao i član Organizacionog odbora Adem Mehmedović. 

Nakon press konferencije bit će objavljen i ovogodišnji konkurs za dodjelu novinarske nagrade Nino Ćatić u pet kategorija čija je tema: „Srebrenica - evropska odgovornost i historija!“.

Press konferenciji će prethoditi polaganje cvijeća i odavanje počasti žrtvama genocida u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari u 11:00 sati.

Također, nakon press konferencije bit će održano predavanje za studente Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva čiji je moderator uvažena ratna novinarka Admira Bakić, v.d. direktorica Radio televizije Tuzlanskog kantona, a koja je veći dio profesionalne karijere posvetila izvještavanju o genocidu i događajima u i oko Srebrenice.

federalna.ba

novinarska nagrada Nino Ćatić
Željko Komšić novinarska nagrada nagrada Nino Ćatić
0 25.07.2023 14:17
novinarska nagrada Nino Ćatić
0 15.06.2023 13:37
Nino Ćatić Nermin Ćatić Hajra Ćatić
0 11.11.2022 13:50