Udruženja roditelja ubijene djece i Colibri proglašena udruženjima od posebnog interesa za KS
(Izvor: Fena/Služba za protokol i press KS)

Udruženja roditelja ubijene djece i Colibri proglašena udruženjima od posebnog interesa za KS

Skupština Kantona Sarajevo usvajala je danas odluke da se Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" i "Udruženje roditelja ubijene djece Sarajeva 1992.-1995." proglase udruženjima od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Usvajanjem odluka, kako je obrazloženo, udruženja će imati stabilnija finansiranja od Kantona Sarajevo, čime je osiguran dugoročni i kontinuirani rad tih udruženja.

Udruženje Colibri je pokrenulo centar koji radi na okupljanju djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, roditelja i stručnjaka zbog pružanja organizovane pomoći i zaštite porodica.

Godinama pruža usluge za sve mališane uz praćenje modernih tehnologija kao što su rad 1:1, grupne edukativne radionice, kreativne radionice, muziko-terapija, Tomatis metod, senzorna integracija i još mnogo aktivnosti uz apsolutnu prilagodbu za svakog korisnika.

Udruženje roditelja ubijene djece Sarajeva 1992.-1995. je nosilac organizacije manifestacije obilježavanja 5. maja - Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva, koja se održava svake godine i na prigodan način građane prisjeća na ubijenu djecu za vrijeme opsade Sarajeva.

federalna.ba/Fena

Skupština Kantona Sarajevo Colibri Udruženje roditelja ubijene djece Sarajeva 1992.-1995. od interesa
Vlada Kantona Sarajevo Skupština Kantona Sarajevo
0 28.04.2024 19:26
Skupština Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo Dževad Jahić
0 21.04.2024 19:11
Skupština Kantona Sarajevo
0 18.03.2024 17:05