UABNOR Mostar o devastaciji Partizanskog spomen groblja: 'I nakon godinu dana istraga je u tijeku'
(Izvor: Arhiv)

UABNOR Mostar o devastaciji Partizanskog spomen groblja: 'I nakon godinu dana istraga je u tijeku'

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar podsjetilo je da se danas navršila godina dana od "rušilačkog terorističkog čina" na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru.

U priopćenju za javnost su naveli da ne mogu biti zadovoljni odgovorom iz kantonalnog MUP-a da je istraga u tijeku i da je Tužiteljstvo formiralo predmet, istaknuvši kako je krajnje vrijeme da se u rješavanje uključe i federalne policijske strukture, te državne sigurnosne agencije.

Smatraju da imaju pravo znati dokle se došlo jer, kako kažu, rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo.

Iz UABNOR-a Mostar ističu da neučinkovitost navodi na sumnju da "u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje opstrukcije i nedostatak volje da se sve riješi".

Na kraju su naglasili kako izravnim suučesnicima u uništavanju ovog Nacionalnog spomenika, zbog nepoduzimanja mjera zaštite, smatraju Gradsku upravu Mostara, Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona i Vladu Federacije BiH.

"Pozivanje na nedefinirane nadležnosti i prebacivanje odgovornosti jednih na druge samo pogoduje kreatorima političke klime u kojoj bez ikakvih posljedica mogu djelovati neonacističke grupe koje redovno kreću u ovakve rušilačke pohode", zaključeno je u priopćenju Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

federalna.ba/Fena

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar Partizansko spomen groblje
Mostar Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar Udruženje antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Mostar Sead Đulić
0 10.02.2024 14:25
Mostar Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar
0 10.02.2024 12:50
Partizansko groblje Partizansko spomen groblje Mostar
0 04.07.2023 17:55
Sead Đulić Partizansko spomen groblje
0 04.07.2023 11:49
Partizansko groblje Partizansko spomen groblje Mostar Bogdan Bogdanović
0 14.06.2023 23:21
Mostar Partizansko spomen groblje
0 05.06.2023 08:20