videoprilog Borisa Bilića (Dnevnik 2 - Sport)

U Visokom se otvara moderni teniski kompleks, dolazi i Đoković

U Visokom se obavljaju posljednje pripreme za veliki sportski spektakl. U srijedu, 13. jula, bit će otvoren teniski kompleks sa dva vrhunska terena, tvrdim i šljakom.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina iz Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH.

Dolazak je potvrdio jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković. Uz osvajača 20. Grand slam titule u egzibicijskim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig te Slovenac Aljaž Bedene, koji nastupa za Veliku Britaniju, i jedan od četiri bh. profesionalna tenisača Aldin Šetkić.

"Svim ljubiteljima tenisa u BiH bit će to jedan jako veliki događaj i velika mi je čast što ću biti dio tog događaja. Novak Đoković je prošle godine dolazio, u Sarajevu je trenirao. Ovaj put dolazi na otvaranje teniskih terena i možemo zaista još jednom biti sretni što takvi sportisti dolaze u BiH", ističe Aldin Šetkić.

"Radi se na oba terena. Riječ je o jednom tvrdom terenu i terenu na šljaci. Prvi će biti baziran na kvaliteti US Opena. Koristit ćemo iste materijale, doći će nam ekipa iz Beograda. Riječ je o Novakovim uposlenicima koji će osigurati da imamo taj kvalitet. I kvalitet terena za šljaku će biti na razini Roland Garrosa, ali i Madrida, Monte Carla, Rima i drugih terena na šljaci", navodi Semir Osmanagić.

Nakon teniskih mečeva posjetitelji će imati priliku prisustvovati modnoj reviji i kratkom koncertu. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Ovaj teniski kompleks će imati ulogu regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisača, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicijski mečevi najboljih tenisača.

Ovaj događaj te korištenje terena u budućnosti će biti veliki podsticaj za razvoj interesa mladih za tenis i sport u cjelini.

federalna.ba

Visoko tenis
sport tenis Grand Slam Wimbledon
0 04.07.2022 10:22
sport tenis Roger Federer Wimbledon
0 03.07.2022 15:57
Matteo Berrettini Wimbledon tenis Covid19
0 28.06.2022 13:06
sport tenis Caroline Garcia Bianca Andreescu
0 25.06.2022 17:16
David Ferrer Davis Cup tenis
0 21.06.2022 13:11