U svim osnovnim i srednjim školama u USK počelo drugo polugodište
(Izvor: Fena/Arhiva)

U svim osnovnim i srednjim školama u USK počelo drugo polugodište

 U svim osnovnim i srednjim školama u Unsko-sanskom kantonu (USK) jutros je počela nastava u drugom polugodištu. Iz Kantonalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta potvrđeno je da su za to stvorene sve neophodne pretpostavke propisane nastavnim kalendarom.

-Svi tehnički uslovi su ispunjeni, tu prvenstveno mislim na zagrijavanje školskih prostorija i prevoz učenika. Učenici su u svojim klupama, a preostaje mi da njima i nastavnom osoblju poželim mnogo sreće i uspjeha - kazao je ministar obrazovanja Denis Osmankić.

Evidentan problem s deficitarnim kadrom do kraja školske godine također neće uticati na redovito i nesmetano odvijanje obrazovnog procesa.

- To su nastavnici stranih jezika, biologije, hemije, likovnog i muzičkog odgoja, ali mi ćemo to u narednom periodu adekvatno kanalisati, tako da to neće uticati na organizaciju nastave u drugom polugodištu - dodao je ministar Osmankić.

Tako je od jutros više od 22.000 osnovaca i srednjoškolaca s područja Unsko-sanskog kantona ponovo u svojim školskim klupama.

federalna.ba/Fena

USK