U Srebrenici 15 povratničkih porodica dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica
(Izvor: Fena/Kadira Šakić)

U Srebrenici 15 povratničkih porodica dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica

Petnaest povratničkih porodica danas je u Srebrenici potpisalo ugovore s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Pored odabranih korisnika, ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zamjenik načelnik opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica u vidu dodjele građevinskog materijala kako bi aplikanti imali stambeni minimum neophodan za život jedne porodice.

-Doprinos Ministarstva se ogleda u tome da kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala omogućimo porodicama da obnove svoje stambene jedinice. Neki od njih i proširuju svoje kuće zbog brojnosti porodice. Posebno smo obradovani kada to radimo u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života. Vidimo zainteresiranost mladih porodica za obnovom imanja i to daje nadu - izjavio je ministar Ramić, saopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Naglašava da će na tom području nastaviti podržavati povratak kroz sve programe, podršku zapošljavanju i samozapošljavanju, poljoprivredi, obrazovanju i svim drugim segmentima kako bi stvorili podjednake šanse za one koji su se odlučili vratiti i ostati na svome.

federalna.ba/Fena

Srebrenica ugovori povratak
Fondacija CURE Fondacija za osnaživanje žena FWE Udruženje Sara-Srebrenica Srebrenica
0 24.11.2022 17:11
Moj prvi biznis u Gradu Zenica start up ugovori
0 23.11.2022 19:42
Zoran Milanović genocid Srebrenica
0 09.11.2022 23:06