U Srbiji zbog Dana žalosti odložene fudbalske utakmice
(Izvor: Arhiv)

U Srbiji zbog Dana žalosti odložene fudbalske utakmice

Utakmice devetog kola fudbalske Super lige i Prve lige Srbije odložene su danas zbog proglašenog Dana žalosti povodom događaja na Kosovu. "Zbog odluke Vlade Srbije da proglasi Dan žalosti i događaja na Kosovu, odlažu se sve utakmice devetog kola Super lige i Prve lige Srbije koje je trebalo da budu odigrane u periodu od 26. do 28. septembra", navodi se u saopštenju Super lige Srbije.

Kako se dodaje, termini odigravanja odloženih utakmica biće naknadno određeni.

"Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije i svi njeni članovi odaju poštu nastradalima i saosećaju sa našim narodom na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Među utakmicama koje su odložene je i 171. "vječiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde koji je trebalo da se odigra sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Vlada Srbije je ranije saopštila je da je u srijedu, 27. septembra, Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu, u kojima je ubijeno najmanje četvoro Srba.

"Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u srijedu, 27. septembra, prilagode svoj program danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu", navodi se u saopštenju Vlade, nakon današnje sjednice.

U sukobu grupe Srba sa Kosova i kosovske policije u nedelju, u selu Banjska, ubijen je jedan albanski policajac i najmanje četvoro Srba.

federalna.ba/Beta

odgođene utakmice Srbija