U Srbiji nastavljeni prosvjedi poljoprivrednika
(Izvor: Ilustracija/RTS)

U Srbiji nastavljeni prosvjedi poljoprivrednika

Poljoprivrednici nekoliko vojvođanskih i srbijanskih udruga nastavili su prosvjedovati u ponedjeljak nezadovoljni što srbijanska Vlada nije ispunila dogovor postignut u maju.

Poljoprivrednici, koji prosvjeduju osmi dan zahtjevaju poticaj po hektaru od 300 eura, "plavi dizel" bez trošarine za 100 litara po hektaru, premija za mlijeko 15 centi po litri, subvencionirani krediti, kao i uređivanje tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Poljoprivrednici Srbije drže u blokadi Rafineriju nafte Novi Sad, a Subotički poljoprivrednici prosvjednom vožnjom blokiraju promet na zapadnoj obilaznici oko grada, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Kao i prethodnih dana, poljoprivrednici traktorima blokiraju cestovne smjerove širom Vojvodine i to u razdoblju od 7 do 16, ili 17 sati, u ovisnosti od cestovnog smjera, prenosi Beta.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije pozvalo je predstavnike udruga poljoprivrednika, koji u nekoliko gradova u Vojvodini organiziraju prosvjede, da dođu danas na sastanak.

Srbijanski poljoprivrednici su prosvjedovali i u maju, a blokade cesta i važnijih institucija u Vojvodini uklonjene su nakon višednevnih pregovora sa srbijanskom Vladom.

federalna.ba/Fena

Srbija poljoprivrednici protesti