videoprilog Matiasa Zečevića (Federacija danas)

U sportsku arenu se vraća OK Napredak iz Odžaka, želja za pobjedom nikad veća

Odbojkaški klub Napredak iz Odžaka svojim uspjesima nekada je proslavljao svoj mali grad na sjeveru naše zemlje. Klub se u ovom periodu uvelike priprema za nove uspjehe, ali i za proslavu 50. godišnjice postojanja.

U Odžaku ljubav prema odbojci traje godinama, otkako je njihov odbojkaški klub nizao uspjehe. Iako članovi kluba neko vrijeme nisu bili na okupu, sada kažu da kreću u pobjede spremniji nego ikada.

„Sljedeće godine slavimo 50 godina postojanja kluba i to je razlog zašto se ekipa ponovno okupila, i zbog čega želimo da ovaj dio povijesti, koji je jako bitan za nas Odžačane, bude ponovno aktuelan“, kazao je Darko Kasap, predsjednik OK Napredak Odžak.

„Najveći nam je problem bio ponovno okupiti ekipu. To smo počeli odmah nakon izglasavanja nove uprave, sazvali smo sve naše igrače koji nisu te dvije godine igrali. Kroz taj mjesec smo vidjeli koje nam pozicije možda nedostaju pa smo onda krenuli u dovođenje pojačanja sa strane“, naveo je Franjo Pirkl, direktor OK Napredak Odžak.

Igrači su svjesni da publika očekuje u što skorije vrijeme da ovaj klub opet bude najbolji. Pred njima je zasigurno najviše rada kako bi ta očekivanja i ispunili.

Tomislav Ilić, jedan od igrača kluba, istakao je kako su imali jednu domaću utakmicu protiv Domaljevca u kupu koja ih je podsjetila na stare dane.

Predsjednik kluba još nam je rekao kako postoje planovi u kojima bi iz Europe vratili sve odžačke igrače koji su, u ovoj nešto dužoj pauzi, otišli u druge klubove. Krajnji cilj je, dakle, da klub bude onakav kakav je bio – najbolji.

„Naš prvi motiv je bio da Napredak ponovno počne s radom, da se ove godine pokušamo vratiti u Premier ligu i da naredne sezone pokušamo naše igrače koji danas igraju po Europi vratiti u Odžak. Time bi završili ovaj ciklus gdje bi Odžak imao svoje igrače ponovno u svom klubu“, dodao je Kasap.

Interes za odbojkom u ovom malom gradu ponovno raste. Nadamo se kako će sport privlačiti mlade koji će svoju karijeru moći graditi kako u ovom tako i u drugim klubovima naše zemlje, a ne negdje u Europi.

federalna.ba

odbojka OK Napredak Odžak
Dubravka Bošnjak CEV odbojka
0 04.04.2024 09:58
Musa Ćazim Ćatić Odžak
0 13.03.2024 19:07
Radnik Bijeljina odbojka
0 09.03.2024 22:30
odbojka Kup BiH Orlovi
0 09.03.2024 19:18
Niti duše posavske Odžak Ružica Sarić-Šušnjara
0 01.02.2024 19:42