U Sofiji pronađeni dijelovi tijela magnata kriptovaluta
(Izvor: Ilustracija/echnext24)

U Sofiji pronađeni dijelovi tijela magnata kriptovaluta

U glavnom gradu Bugarske Sofiji pronađeno je raskomadano tijelo magnata kriptovaluta, navodi Sky News. 

Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u toaletu vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod.

Peev je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja.

Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. augusta i da je ubica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao prije šest godina.

Lokalni mediji navode da je ubica ubio svoju žrtvu tegom i izrezao tijelo u toaletu prije nego što je neke dijelove bacio u WC.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. augusta.

Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valchinovom. Snimke nadzorne kamere navodno pokazuju da su Peev i Valchinov ušli u stambenu zgradu osumnjičenog 8. augusta, a sljedeći dan je Valchinov sam izašao iz zgrade.

Peev je drugi kriptomilioner koji je pronađen mrtav u manje od mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom koferu u Buenos Airesu 23. jula nakon što je njegov nestanak prijavljen pet dana ranije. 

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil koji je finansirao ulaganjima u kripto valute.

U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji objavili su da su dijelovi tijela amputirani, što sugerira da je to djelo profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva prije toga upucana tri puta.

federalna.ba/Fena

Sofija pronađeno tijelo kriptovaluta
PSNATO Sofija Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine
0 25.05.2024 21:46
pronađeno tijelo Doljanka
0 26.04.2024 11:27
Interpol organizirani kriminal kriptovaluta epidemija
0 28.03.2024 09:58
pronađeno tijelo Ustikolina Radoje Stanković
0 26.02.2024 13:51