U Sarajevu održana akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka
(Izvor: AA)

U Sarajevu održana akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (ZTMFBiH) u Sarajevu održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciju su organizovali Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

"Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje", naveli su iz Udruženja Srce za djecu.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju, ističu iz udruženja.

"Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 8. septembra od 8 do 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!", poručuju iz udruženja.

federalna.ba/AA

darivanje krvi djeca oboljela od raka
darivanje krvi policija Doboj Derventa
0 03.04.2023 19:14
krv darivatelji krvi darivanje krvi Kantonalna bolnica Bihać Bihać
0 23.02.2023 22:32
Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH darivanje krvi
0 09.01.2023 09:01
Srce za djecu djeca oboljela od raka rak
0 02.01.2023 21:18