U Sarajevu 19. oktobra predstava "Sve o ženama" u rediteljskom čitanju Mirjane Karanović
(Izvor: Internet/ilustracija)

U Sarajevu 19. oktobra predstava "Sve o ženama" u rediteljskom čitanju Mirjane Karanović

Pozorišna predstava "Sve o ženama" u režiji Mirjane Karanović, prema tekstu Mire Gavrana, bit će odigrana u petak 19. Oktobra.2023. u Domu mladih Sarajevo sa početkom u 20 sati.

Pozorišni komad "Sve o ženama" je najizvođeniji dramski tekst poznatog hrvatskog dramatičara , romanopisca i pripovijedača Mire Gavrana.

U protekle 22 godine ova urnebesna komedija je imala  više od pedeset izvođenja  diljem svijeta. Njena praizvedba je bila upriličena 2000. godine u zagrebačkom Epilog teatru, kada je jedna od glumica u njoj bila i Mladena Gavran. Upravo ona je 2018. godine režirala novu hrvatsku verziju ovog popularnog djela u kojem se Gavran bavi različitim ženskim karakterima, ali i sudbinama, i to u sklopu Gavran teatra.

U toj novoj verziji uloge su tumačile: Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas. I, nakon premijera na četiri kontinenta od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka, preko Pariza i Praga, do Krakova, Bukurešta i Ljubljane,  već proslavljeni tekst je bio veliki teatarski odnosno rediteljski izazov za srbijansku glumačku divu Mirjanu Karanović.

Uloge u predstavi pod njenom rediteljskom palicom  tumače popularne srbijanske glumice Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Mariana Aranđelović.

U toj neobičnoj priči tri glumice interpretiraju svaka po pet uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću. Originalnu muziku za predstavu su komponirale The Frajle.

Cijena ulaznice iznosi 20 KM.

Prodaja ulaznica na platou Skenderija i na online sustavu Event.ba.

federalna.ba/Event.ba

pozorišna predstava