U pucnjavi u Albaniji jedan poginuo, četvero ranjenih
(Izvor: Reuters)

U pucnjavi u Albaniji jedan poginuo, četvero ranjenih

Jedna osoba je ubijena, a četiri je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane, a prema izvještajima povezana je s partijskim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.

U saopštenju policije navodi se da je među ranjenim i jedna policajka koja je pokušala da prekine svađu u centralnom gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane.

Nekoliko ljudi je privedeno uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije dala dodatne detalje.

Lokalni mediji su javili da su ubijena osoba i troje povrijeđenih iz lokalne kancelarije vladajuće Socijalističke partije, dok je navodni napadač tjelohranitelj političara iz glavne opozicione Demokratske partije, desnog centra.

Albanci u nedjelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 poslanika. Neregularnosti su obilježile ranije izbore u postkomunističkoj Albaniji.

Premijer Edi Rama i vođa vladajuće Socijalističke partije pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedjelju ujediniti Albance i kazniti one koji hoće da je destabilizuju.

Taulant Bala, šef parlamentarne grupe socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih grupa, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu.

Gazmend Bardhi iz Demokratske partije čiji tjelohranitelj je navodno pucao, rekao je da je iz auta koji pripada Socijalističkoj grupi dijeljen novac glasačima.

Američka ambasada u Albaniji pozvala je glavne političke vođe u zemlji da pokažu uzdržanost i jasno odbace nasilje prije izbora.

Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete ukazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova.

federalna.ba/Beta-AP

Albanija pucnjava
Chicago pucnjava
0 15.06.2021 15:43
pucnjava Sarajevo upotreba vatrenog oružja
0 15.06.2021 11:21
žrtve SAD Chicago pucnjava
0 12.06.2021 20:49
SAD pucnjava
0 12.06.2021 16:17
pucnjava Modriča trgovina napad
0 09.06.2021 09:03