U predmetu visoke korupcije uhapšen ministar Miloš Lučić
(Izvor: srpskainfo)

U predmetu visoke korupcije uhapšen ministar Miloš Lučić

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, uz asistenciju MUP-a RS, proveli su akciju lišenja slobode osumnjičenog Lučić Miloša (1986.), aktuelnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Uporedo sa lišenjem slobode, vrše se pretresi uredskih prostorija kao i mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim djelima.

Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.  

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouporabe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zouporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

Tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH, koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se poduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA, biti predat postupajućoj tužiteljici, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

federalna.ba

Miloš Lučić hapšenje korupcija
SAD hapšenje ratni zločin
0 27.01.2023 12:49
hapšenje penzioner pisma bombe Španija
0 25.01.2023 11:49
Wagner zapovjednik Norveška hapšenje
0 23.01.2023 13:52
Tuzla hapšenje služba za zapošljavanje TK
0 23.01.2023 12:18
Iran novinarke hapšenje
0 23.01.2023 11:23