U posljednja 24 sata na Kosovu su prijavljena tri slučaja silovanja
(Izvor: Ilustracija)

U posljednja 24 sata na Kosovu su prijavljena tri slučaja silovanja

U posljednja 24 sata na Kosovu su prijavljena tri slučaja silovanja, dva u Đakovici i jedan u Uroševcu, objavili su prištinski mediji.  "Žrtva iz Đakovice je prijavila da su je dvojica maskiranih osumnjičenih muškaraca utjerala u automobil i seksualno napala. Žrtva je poslana na ljekarski pregled. Nakon obavljenog uviđaja, identifikovan je osumnjičeni muškarac, kosovskog porijekla, koji je uhapšen i rješenjem tužioca određen mu je pritvor", saopšteno je iz Kosovske policije. 

I u drugom slučaju u Đakovici žrtva je također silom ugurana u automobil.  "Žrtva je prijavila da ju je osumnjičeni natjerao da uđe u automobil, nakon čega su imali seksualni odnos, protiv njene volje. Osumnjičeni je uhapšen i priveden", naveli su iz policije. 

U Uroševcu je žena prijavila da ju je silovao bivši vjerenik. Njemu je, po odluci tužioca, određen pritvor. Na Kosovu je iz godine u godinu broj silovanja u porastu, a prema riječima premijera Aljbina Kurtija više od 200 sudija na Kosovu je do sada izreklo samo uslovne i novčane kazne za slučajeve seksualnog nasilja ili su dozvolili zastaru u tim slučajevima.

federalna.ba/Beta

silovanje Kosovo