U petak urnebesna gostujuća komedija na sceni KSC Bugojno -"Tri put' Bog pomaže"
(Izvor: Saksib Kazalište Talija Županja)

U petak urnebesna gostujuća komedija na sceni KSC Bugojno -"Tri put' Bog pomaže"

U okviru Teatarskog internacionalnog festivala Bugojno TIFBU, u petak 12. januara 2024. godine na sceni KSC Bugojno, s početkom u 19 sati, biće upriličeno gostovanje predstave "Tri put' Bog pomaže" Saksib Kazališta Talija Županja.

Predstava je rađena prema tekstu Marjana Kiša a u režiji Branka Puheka.

Igraju: Marija Vištica, Ivan Filipović, Edita Petrović, Branko Puhek, Fatima Šakanović, Mirza Hećimović, Imman Hasić

Tehniku je radio Ivan Bravić.

"Priča je to o našim svakidašnjim temama, našem ponašanju, ali i o aktualnoj temi "uspjeha preko noći" kada nesposobni postanu podobni a sve zbog osobnih interesa, ili strahova. Predstava je napravljena bez aspiracije zadovoljenja struke, svjesno miješajući književno, narodno, kič, a ispričana je žargonom ulice i naroda.

Igrajući na rubu banalnog, vulgarnog, napravili smo farsu prihvatljivu publici, humor koji im se dopada i koji je prihvatljiv prosječnom gledatelju. Možda je neskromno reći, ali, po našem mišljenju napravili smo dobru komediju"-navodi se u saopćenju Saksib Kazališta Talija Županja.

O PREDSTAVI- AUTOR TEKSTA MARJAN KIŠ

"Ovo je komedija sa mnoštvom zapleta, humora i komičnih situacija u kojoj gledatelj prati Maru, glavnu junakinju priče. Ona je po svim pokazateljima moglo bi se reći uspješna „ poslovna“ žena koja na svoj malo neobičan način dolazi do zacrtanog cilja. Pomaže, opet na malo neobičan i neočekivan  način, svom suprugu Enti postati čovjekom od karijere i uvodi ga u samu elitu seoske sredine u kojoj se priča odvija. Upravo je ta seoska sredina otežavajuća okolnost za ovaj, na kraju ipak sretan par, jer nekako, nekim čudom, priča se završava povoljno za njih dvoje.

Predstava se bavi samo i isključivo dobrim raspoloženjem publike, koje ostvaruje kroz puno smijeha koji izazivaju glumci tumačeći maestralno i opušteno svoje uloge.

U njoj nema politike i bavljenja raznim teškim pitanjima koji opterećuju današnje vrijeme. Predstava se prikazuje u godini mog jubileja-40 godina rada u kulturi. Radio sam za kazalište, radio, televiziju, pisao stihove, muziku, u najvećem postotku kroz humor, jer je to uvijek bilo ono što publika traži. Najveći dio stvaralaštva posvetio sam djelima na bunjevačkoj Ikavici, koja svojim šarmom i melodikom  na prvu osvaja gledatelje širom regije"-kazao je o predstavi autor teksta Marjan Kiš.

“Zahvaljujući ovom tekstu, ali i našoj vrhunskoj ekipi glumaca koji su se jako trudili i puno vremena posvetili probama, napravili smo jednu zaista dobru predstavu. Radi se o suvremenoj predstavi s aktualnom tematikom u kojoj nesposobni ljudi zaslugom drugih dolaze do funkcija i položaja, čemu smo često sami bili svjedoci. To je poruka koju smo uputili indirektno, a svrha i namjera predstave je prije svega bila zabaviti publiku”, kaže reditelj predstave Branko Puhek.

A šta se dogodi kad stariji muž "boem" dođe kući i mladu ženu zatekne s ljubavnikom, publika če saznati kroz urnebesne situacije u predstavi "Tri put' Bog pomaže"-saopćeno je iz KSC Bugojno.

Predstava traje 70 minuta.

federalna.ba

pozorišna predstava