U Orašju održan koncert Divanhane za djevojčicu Magdalenu Živković

U Kino dvorani u Orašju održan je humanitarni koncert benda Divanhana za djevojčicu Magdalenu Živković koja boluje od Angelmanovog sindroma. Divanhana je poznata po svom humanom pristupu i nastupima humanog karaktera te su prošli puta u Orašju nastupali 2014. godine, za vrijeme poplava.

Divanhana je na sceni već 10 godina, svoju publiku oduševljava raznim tradicionalnim pjesmama, a izdali su i CD „Zavrzlama“. Nastupom u Orašju počeli su regionalnu i europsku turneju na najbolji mogući način, jer je dvorana bila prepuna, a što će samim time i pomoći djevojčici Magdaleni i njenoj obitelji, čiju smo priču ispričali prije nekoliko tjedana.

''Vidjeli smo vaš prilog koji ste vi objavili prije možda mjesec dana, odlučili smo se mi priključit tome, iskreno nismo ni znali za situaciju obitelji Živković dok nismo vidjeli prilog vaš i eto nešto smo osmišljavali šta bi mogli, i odlučili smo da to bude Divanhana'', kazala je Sandra Radnić Đukić, organizatorica koncerta iz Udruge građana Osmijeh.

''Obećali smo sebi da ćemo naredni period karijere, nadamo se koji će trajati dugo godina raditi više stvari koje želimo, koje nas čine sretnim i ovaj povod je sigurno jedan u nizu takvih povoda koji ćemo imati tijekom narednih godina, da ćemo raditi stvari koje zadovoljavaju ne samo naš profesionalni dio, već i onaj ljudski'', rekao je Neven Tunjić, član benda Divanhana.

Magdaleninu priču smo ranije podijelili s vama, majka je tada rekla da je najbitnije urediti kupaonicu da bi bilo olakšano Magdalenino održavanje higijene te smo saznali da pomaka ima.

''Prikupljeno je oko 4000 KM, što na jednom, što na drugom računu, od utorka se počinje lupat, krećemo sa radom, pa ćemo vidjet šta i kako. Ja se zahvaljujem svima koji su pomogli, evo i ovaj koncert, vjerojatno će i on dopomoći“, priča Magdalenina majka Ružica Živković.

Zahvalni smo svim našim gledateljima koji su ranije pomogli obitelji Živković, a mi se nadamo da će Magdalena dobiti novu kupaonicu što prije, da bismo olakšali i njoj i njenoj obitelji.

federalna.ba/Ivana Mišković

Divanhana Orašje Magdalena Živković
Fadil Novalić Posavski kanton Orašje
0 05.07.2022 16:44
pročišćivači vode Orašje
0 21.06.2022 14:24
Domaljevac Orašje posavina Posavska kuća
0 31.05.2022 16:43
Azra Omerović Orašje maraton
0 16.05.2022 09:59
Divanhana Federalni radio
0 11.03.2022 17:14