videoprilog Tarika Džihana (Federacija danas)

U Novom Travniku naredne sedmice Plazma Sportske igre mladih

U Novom Travniku će se naredne sedmice održati Plazma Sportske igre mladih – najveće amatersko sportsko takmičenje u Evropi. U posljednjih 27 godina, igre su okupile preko milion mladih iz cijelog regiona, a naredne godine, pored Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, organizatori planiraju i prve Sportske igre mladih u Sloveniji.

Organizatori događaja sa višedecenijskom tradicijom i stotinama hiljada mladih koji su se takmičili konstantno rade na promovisanju manjih gradova i sredina širom BiH. Ove godine mladi iz naše zemlje imaju priliku da se kroz smijeh i zabavu takmiče u deset različitih sportskih vještina.

„Mislim da je ovo fantastična prilika da radimo na promociji manjih gradova i manjih sredina. Tako da je Novi Travnik nakon prošlogodišnje Gračanice zaista bio sjajan nastavak svih naših aktivnosti“, kazala je Naida Abdulahović, glasnogovornica Sportskih igara mladih.

Činjenica da se radi o jednom ozbiljnom događaju govori i to da je Novi Travnik zajedno sa Velikom Goricom i Beogradom ove godine glavni grad Sportskih igara mladih, te će 12. juna biti otvoreno ovogodišnje izdanje Sportskih igara. Kroz sport i timski duh djeca puno toga mogu naučiti, te će ova dvodnevna manifestacija uveliko pomoći promociji sporta i zdravog života.

„Naravno da je to zadovoljstvo za svu našu djecu u Novom Travniku, jer od prošle godine imamo jako puno naše djece koja učestvuju u Sportskim igrama mladih. Jako je značajno da u sklopu Dana Općine, koji se obilježavaju cijelog ovog mjeseca i sa svečanom sjednicom 14.6. imamo u sklopu svega toga i Sportske igre mladih“, kazao je načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo (HDZBiH).

Fokus Sportskih igara mladih su svakako ekipni sportovi kao što su košarka, mali fudbal i odbojka, ali tu su još i igre između dvije vatre i atletika. Igre su u potpunosti besplatne, te se mogu prijaviti djeca i mladi svih uzrasta. Cilj je da se svi učesnici zabave, druže i kroz sport upoznaju nove prijatelje.

federalna.ba

Novi Travnik Plazma Sportske igre mladih Sportske igre mladih
Dom naroda FBiH Novi Travnik grad odlaganje otpada
0 18.07.2024 15:10
Sportske igre mladih veliko finale Split
0 16.07.2024 11:39
Sportske igre mladih
0 09.07.2024 21:12
Travnik Novi Travnik općina grad
0 07.07.2024 20:37
Sportske igre mladih Plazma Sportske igre mladih
0 05.07.2024 12:32
Srednjobosanski kanton Novi Travnik
0 03.07.2024 16:45