U Neumu donesena Odluka o prekategorizaciji graničnog prijelaza Duži- Imotica

U Neumu donesena Odluka o prekategorizaciji graničnog prijelaza Duži- Imotica

Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Hrvatske i BiH o graničnim prijelazima sastalo se u srijedu u Neumu gdje je donijelo odluke kojima će se olakšati svakodnevni prelasci granice lokalnog stanovništva.

Radi se o međuresornom povjerenstvu koje čine članovi različitih državnih tijela dviju država koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak granice, objavili su iz Općine Neum.

Sastanku su nazočili predsjednik Međunarodnog povjerenstva za granice Božo Zovko (BiH) te Zoran Ničeno (RH), voditelj međuresorne skupine za Integrirano upravljanje granicom i predsjednik Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima te Mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu.

Iz Općine Neum podsjećaju kako je cilj ovoga povjerenstva razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći mogućnosti kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu.

Također je navedno kako je Općina Neum zaprimila Odluku povjerenstva kojom se odobrava međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Duži-Imotica.

Odluka će s primjenjivati od 15. travnja 2022. godine.

Radno vrijeme stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet je svakim danom 24 sata, u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja sljedeće sjednice Mješovitog povjerenstva, stoji u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Neum
Neum kruzer
0 23.06.2022 08:35
Neum BiH Neumsko ljeto
0 16.06.2022 21:51
Neum turizam
0 13.05.2022 23:17
Otvoreni program Neum
0 27.04.2022 09:15