U manje od sat tri saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-17 kroz ZDK
(Izvor: Ilustracija)

U manje od sat tri saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-17 kroz ZDK

U samo sat vremena na magistralnom putu M-17 kroz Zeničko-dobojski kanton dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo poginulih - potvrdio je dežurni službenik Operativnog centra Uprave policije MUP-a ZDK-a.

Prva nezgoda u kojoj su sudjelovala dva putnička vozila, dogodila se u 10.05 sati u mjestu Matuzići, Općina Maglaj, a povrijeđeno je ukupno pet osoba.

- Lakše povrede zadobio je vozač Renaulta, dok vozač Touarega nije povrijeđen, ali su povrijeđeni članovi njegove porodice. Supruga i dvoje djece zadobili su lakše povrede, a jedno je dijete prevezeno u Opću bolnicu Tešanj. Saobraćaj je u zastoju i odvija se alternativnim putevima, ali očekujemo da će se uskoro ponovo uspostaviti saobraćaj na tom dijelu puta - navodi dežurni službenik iz Operativnog centra UPMUP-aZDK.

Druga nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno motorno vozilo Mercedes te putničko motorno vozilo Hyundai, dogodila se u 11.00 sati u Matuzićima, Općina Doboj Jug.

-Vozač Hyundaija zadobio je povrede i prebačen je u Opću bolnicu Tešanj. Zasad nemamo stepen povreda, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom - kazao je dežurni iz Operativnog centra UPMUP-a ZDK.

Treća se nesreća u 11.09 sati dogodila u mjestu Ograjna kod Žepča. U sudaru su sudjelovala PMV Dacia i Golf, a vozačica Golfa koja je zadobila povrede te bila upućena u bolnicu, odbila je medicinski tretman pa se njena povreda tretira kao lakša. Obje su vozačice bile iz Sarajeva.

Saobraćaj se odvija naizmjenično.

federalna.ba/Fena

saobraćajna nesreća saobraćajna nezgoda ZDK