U Livnu održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom

U organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Kantona 10 danas je u Livnu održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom SUSRET 2020 (automobil sa ručnim komandama). Natjecanje je trebalo biti prošle godine, no korona ga je prolongirala do danas.

Cilj projekta je aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom ne samo u sportu nego i u drugim aktivnostima, budući da one općenito imaju malo prilika za interakciju i ispunjenje slobodnog vremena.

"Mislim da u tome uspijevamo i pokušavamo doprijeti do svijesti i osoba s invaliditetom, naravno i građana, da osobe s invaliditetom ipak trebaju biti prisutne u svim sferama života," kazao je za FTV Alaga Hozanović, natjecatelj iz Velike Kladuše.

Almedini Ćamrić iz Zavidovića prometna nezgoda je prije 20 godina ukrala mladost. Zbog toga svaki slobodan trenutak koristi za edukaciju, govori Almedina i dodaje: "Ciljna su nam grupa mladi od 18 do 30 godina, u suštini maturanti, eto, da im skrenemo pažnju na sve te opasnosti koje vrebaju u saobraćaju."

Livanjska gradska uprava uvijek je podržavala Udrugu paraplegičara u svim njenim aktivnostima, izjavila je pročelnica Ureda gradonačelnika Silvija Brčić: "I evo naše Šemsije koja stoji iza gotovo svih projekata kada su oni u pitanju, uistinu će to tako biti i u budućnosti, nadam se na obostrano zadovoljstvo."

"To je jedna naša potpora koja nam daje vjetar u leđa, znači da treba raditi na tome i da trebamo poboljšati situaciju koliko se može za osobe s invaliditetom," dodala je Šemsija Đeladini, predsjednica Udruge paraplegičara Kantona 10.

Projekt je realiziran uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a uz domaćine iz Livna, Glamoča i Tomislavgrada, okupio je natjecatelje iz Mostara, Jablanice, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Zavidovića, Žepča, Velike Kladuše i Cazina.

federalna.ba

osobe sa invaliditetom Livno