U Goraždu sutra drugi Specijal KUP u karateu, učešće prijavilo više od 540 takmičara
(Izvor: Fena/Elma Geca)

U Goraždu sutra drugi Specijal KUP u karateu, učešće prijavilo više od 540 takmičara

U organizaciji Karate kluba "Specijal“ sutra će se u gradu na Drini održati drugi "Goražde Specijal KUP“ koji će okupiti brojne takmičare iz država u regionu, u različitim kategorijama.

Predsjednik organizacionog odbora TOG sportskog događaja Ermin Mandžo naglašava da pripreme ulaze u završnicu te da su u klubu zadovoljni odzivom.

- Obavljmo posljednje pripreme za sutrašnje takmičenje i veoma smo zadovoljni odzivom. Prijavljeno je više od 540 takmičara u različitim kategorijama iz 44 kluba iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i jedan karate klub iz Belgije. Ovo je veliki događaj ne samo za naš klub već i grad i kanton, a otpočeli smo sezonu prošle godine organizacijom ovog prvog karate takmičenja u Goraždu, nakon više od 27 godina - kazao je on.

Napomenuo je da je ovakav sportski događaj od višestrukog značaja te da on ne bi mogao biti organiziran bez podrške. 

- Ovakvi turniri su od velikog značaja i za same sportiste, a nama je u interesu da na ovaj način promovišemo karate kao sport i kao vještinu. Goražde je poznato po sportu, pogotovo po karateu gdje imamo klubove koji imaju veliki broj reprezentativaca koji su i u prethodnim godinama predstavljali naš grad, kanton i državu na međunarodnim takmičenjima, tako da je ovo prilika i da naši sugrađani vide kako naša djeca rade, a takođe da djeca koja nemaju mogućnost da u većem obimu putuju na takmičenja, svoje znanje i vještine prezentuju na našem takmičenju - kazao je Mandžo.  

Drugi Goražde Specijal KUP počinje sutra od 10 sati u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“. Organizatori su obezbIjedili medalje i pehare koji će biti dodijeljeni za tri najuspješnija kluba, tri najmasovnija kluba te najuspješnije takmičare i takmičarke.

federaln.ba/Fena

karate