U Goraždu od danas u funkciji ledena ploha, besplatna usluga za sve ljubitelje klizanja
(Izvor: Fena/Elma Geca)

U Goraždu od danas u funkciji ledena ploha, besplatna usluga za sve ljubitelje klizanja

Na platou Gradske dvorane "Mirsad Hurić" u Goraždu od danas je u funkciji ledena ploha koja će ljubiteljima klizanja biti na raspolaganju narednih mjesec dana.

Prvi put ove godine usluga je potpuno besplatna, a troškove korištenja ledene plohe i iznajmljivanja klizaljki pokrit će Gradska uprava Goražde.

Gradonačelnik Ernest Imamović pojašnjava da se sa postavljanjem klizališta kasnilo iz opravdanih razloga.

- Kasnilo se zbog procedura i poštivanja Zakona o javnim nabavkama ali nismo željeli prekinuti tradiciju jer bilo je mnogo upita naših roditelja i mališana, a takođe zbog angažmana klizališta u drugim gradovima, morali smo sačekati. Dakle, ovog puta sve je besplatno i to je poklon Grada Goražda našim mališanima te pozivamo sve ljubitelje klizanja da iskoriste priliku u narednih mjesec dana - kazao je gradonačelnik Imamović.

Dodaje da će Gradska uprava već za narednu godinu nastojati obezbijediti sve što je neophodno za samostalno postavljanje klizališta.

- Voljeli bismo da naš Sportski centar ovo može raditi samostalno i prilikom budžetiranja nastojat ćemo da kupimo tu opremu da sami možemo raditi. Iz praktičnih razloga odlučili smo se ponovo za istu lokaciju, a kako bi se upotpunio ovaj sadržaj, u neposrednoj blizini klizališta nudimo mogućnost ugostiteljima da ponude svoje proizvode – kazao je gradonačelnik Goražda.

Ledena ploha bit će u funkciji od 16 sati. 

federalna.ba/Fena

 

Goražde klizalište
Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine Goražde identifikacija protekli rat
0 27.03.2024 13:02
Goražde dan rijeke Drine
0 22.03.2024 13:41
Internacionalni univerzitet Goražde Index SIPA Goražde Travnik Sarajevo Zenica
0 18.03.2024 20:39