videoprilog Muhameda Čabrića (Federacija danas)

U Doboju održano ročište u slučaju ubistva 68-godišnjeg povratnika u Brezike kod Dervente Marka Mišića

Pred Okružnim sudom u Doboju održano je pretpretresno ročište u slučaju ubistva 68-godišnjeg povratnika u Brezike kod Dervente Marka Mišića. Za ubistvo se sumnjiče Milan Ćulibrk i maloljetnik iz Doboja koji su 12. oktobra prošle godine, prilikom krađe šume, teško pretukli Mišića koji je mjesec dana poslije podlegao povredama u bolnici u Slavonskom Brodu.

Sud je djelo okarakterizirao kao krivično djelo ubistvo.

„Vjerujem u pravosuđe naše i da će to biti pravedno sve. Žao mi je kada se pojavljuju maloljetnici u takvim situacijama, ali i to je naša stvarnost. Na svu sreću, mogu reći da nema puno takvih dogadjanja. I jedan je previše“, kazao je direktor Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS-a Davor Čordaš (HDZ BiH).

Suđenje maloljetniku iz Doboja, suizvršiocu ovog krivičnog djela, pred Općinskim sudom u Modriči je u završnoj fazi. Na današnjem pretpretresnom ročištu određena su tri ročišta na kojima će biti iznijeti dokazi optužbe, odbrane, kao i nalazi sudskih vještaka.

„Sa aspekta oštećene porodice mi ovdje ne vidimo ni jednu olakšavajuću okolnost koja bi bila od značaja da bi se ova kazna bitno smanjila. A, isto tako će istaknuti i imovinsko-pravni zahtjev radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog srodnika“, izjavio je Mustafa Alić, pravni zastupnik porodice Mišić.

Branilac optuženog Milana Ćulibrka, po službenoj dužnosti, Dejan Bijelić nije se obratio javnosti. Za ovo krivično djelo zaprijećena je zatvorska kazna do 20 godina. Prvo ročište pred Okružnim sudom u Doboju zakazano je za 4. april, kada će biti saslušani svjedoci optužbe.

federalna.ba

Marko Mišić Doboj ubistvo ubojstvo
Selmin Ibrahimović ubistvo
0 16.04.2024 13:10
ubistvo Lukavac
0 16.04.2024 09:53
Svjetski dan Roma Doboj
0 09.04.2024 19:06
ubistvo Marko Mišić
0 08.04.2024 16:02