videoprilog Muhameda Čabrića (Federacija danas)

U Doboj-Jugu vlastitim sredstvima izgradili teren s umjetnom travom

Uz talent, masovnost i stručan rad, osnovni preduvjet za vrhunske sportske rezultate svakako je infrastruktura. Ne ulaže se koliko bi se trebalo i koliko se očekuje. Iako, recimo, u Mostaru nema bazena, Lana Pudar je primjer da se može, što svakako lokalnu vlast ne abolira od toga da se oglasi tek pred izbore i obeća kako će graditi i ulagati. Doboj Jug je primjer, kako su, na radost mladih sportista, vlastitim sredstvima izgradili teren s umjetnom travom.

U teren s umjetnom travom površine 2.400 kvadrata uloženo je 185.000 maraka. Zahvaljujući zajedničkim naporima Općine, Sportskog saveza, građana i privrednika teren je na raspolaganju klubovima članovima Sportskog saveza, ali i uopće mladima s ovog područja.

„Bez infrastrukture nema nikakvog napretka ni rada. Znamo kako zemlje oko nas rade i mi smo na tom principu uz pomoć Općine, načelnika i privrednika izgradili jedna ovakav teren i poklonili ga našim klubovima", istakao je Kenan Kurbašić, predsjednik Sportskog saveza Opine Doboj Jug.

„Zajedno smo ovaj projekt realizirali na radost naše omladine i djece. I ovo je upravo dokaz da jedna mala lokalna zajednica može", naglašava načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić.

O izgradnji terena s umjetnom travom u Doboj Jugu razmišljalo se godinama. Konačno se san pretočio u ovaj savremeni teren o kojem još uvijek sanjaju sportisti u većini bh. sredina.

„Jedino ulaganjima u terene, u dvorane možemo nešto i da napravimo. Bez terena teško, a ovo je primjer kako se može", kaže Elvedin Talo, trener omladinskog pogona FK Borac iz Jelaha.

Ovom važnom sportskom objektu u Doboj-Jugu su se obradovali mladi, ali i oni stariji koji godinama daju doprinos razvoju sporta u ovom kraju.

„Ovakvo nešto nemaju mnoge sredine u BiH. Zaista sam sretan što ovdje prisustvujem, što gledam ovu djecu, što ovo sve pratimo i neka je svima sretno", istakao je dugogodišnji sportski radnik i pedagog u Doboj-Jugu Mujo Avdić.

Teren je otvoren uz Dan općine i kao dobrodošlica proljeću. Čini se da bolji poklon za rođendan svoje Općine njeni stanovnici, posebno najmlađi, nisu mogli dobiti.

federalna.ba

Doboj Jug teren s umjetnom travom
saobraćajna nesreća Mravići Doboj Jug
0 20.04.2024 18:35
Karuše Bitka na Karušama Doboj Jug Muhamed Nogo Očima vojnika
0 24.03.2024 13:05
Doboj Jug Vukosavlje Mirnes Tukić Borislav Rakić
0 16.03.2024 22:44
Amir Hasičević Doboj Jug
0 20.01.2024 14:31
Vlada ZDK Doboj Jug Amra Mehmedić
0 06.07.2023 21:41