U Derventi pronađeno 440 stabljika indijske konoplje

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj u utorak su realizovali operativnu akciju "Plantaža 2022", javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenicu su izvršili pretrese na više lokacija na području Dervente kod osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga".

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod lica inicijala A. L. sa područja grada Derventa, kod koga je pronađeno i oduzeto ukupno 440 stabljika zelene boje koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Istog dana, izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod osobe inicijala Z. E. sa područja grada Derventa, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 99 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje i mobilni telefon marke "iPhone".

"Izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod lica inicijala A.G. iz Dervente, prilikom čega je pronađena i oduzeta prozirna vrećica u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Marihuana' ukupne bruto mase od 4,18 grama", navodi se u saopštenju.

Osobe inicijala A. L. i Z. E. su lišene slobode zbog osnova sumnje da su izvršile krivična djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga". Osoba Z. E. je nakon izvršene kriminalističke obrade puštena na slobodu, dok je A. L. uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Protiv lica inicijala A. G. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sve preduzete aktivnosti vršene su uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

federalna.ba

narkotici marihuana Derventa hapšenje