U akciji Maroko zbog krijumčarenja migranata uhapšene dvije osobe
(Izvor: Arhiva)

U akciji Maroko zbog krijumčarenja migranata uhapšene dvije osobe

Na području Velike Kladuše, izvršen je pretres stambenog objekta, u kojem je pronađeno više od 20 ilegalnih migranata, a dvije osobe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi, lišene su slobode.

Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA u suradnji sa policijom MUP-a USK, na području Velike Kladuše, lišili su slobode dvije osumnjičene osobe, te u pretresu objekata pronašli više od 20 ilegalnih migranata, među kojima ima djece i malodobnih osoba, koji će biti predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH.

Osobe koje su lišene slobode, osumnjičene su da su pripadnicima migrantske populacije, prilikom dolaska na područje USK, osiguravali smještaj i dalji ilegalni transport prema R Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za kazneno djelo –Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, kao i kazneno djelo- Krijumčarenje ljudi.

Postupajući tužitelj informiran je o realiziranim aktivnostima, te je policijskim djelatnicima dao instrukcije i upute za dalje postupanje prema osumnjičenima i poduzimanje daljih istražnih radnji.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

federalna.ba

Velika Kladuša migranti akcija
Maljevac GP Maljevac migranti
0 19.06.2021 18:57
Sedra Cazin migranti migrantska kriza migrant
0 19.06.2021 13:47
lišenje slobode migranti Krađa
0 18.06.2021 10:19
Sedra migranti izbjeglice
0 17.06.2021 19:35