Tuzlanski kanton obilježava Dane evropskog naslijeđa, ove godine u fokusu igre i običaji sjeveroistočne Bosne

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava Dane evropskog naslijeđa, u okviru kojih se kroz manifestacije i programe u evropskim zemljama pa tako i u Bosni i Hercegovini, želi privući pažnja javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke evropske baštine.

Tako će u periodu od 25. septembra do 19. oktobra 2023. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i u okviru Dana evropskog naslijeđa, devet ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona realizovati manifestaciju „Igre i običaji sjeveroistočne Bosne kao Evropsko naslijeđe“.

 

Manifestaciju će realizovati kroz više programa i događaja: JU Bosanski kulturni centar TK, JU Arhiv TK, JU Narodno pozorište Tuzla, JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić, JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog naslijeđa TK, JU Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, JU Bosanski kulturni centar Gračanica, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac.

 

 

Govori – Benjamin Bajramović, stručni saradnik BKC Tuzla.

 

 

Pripremila: Arjana Tafro

 

Otvoreni program