Tuzla - Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje
(Izvor: Fena/Služba Skupštine Tuzlanskog kantona)

Tuzla - Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje

"Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje", bila je tema  sastanka danas u Tuzli održanog na inicijativu poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Sastanak je održan sa Koordinacionim timom za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za područje Tuzlanskog kantona, koji čine predstavnici ministarstava za rad, socijalnu politiku i povratak, unutrašnjih poslova, obrazovanja i nauke, za kulturu, sport i mlade, zdravstva, pravosuđa i uprave, te predstavnici Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, Kantonalnog tužilaštva, Općinskog suda Tuzla, Foruma direktora centara za socijalni rad Tuzlanskog kantona  i Udruženja građana “Vive Žene” Tuzla.

Sastanak je bio jedan u nizu održanih o toj temi, a koji imaju za cilj unaprjeđenje postojećih mehanizama prevencije i borbe protiv nasilja.

Poseban akcenat je stavljen na ulogu i značaj centara za mentalno zdravlje kao i kadrovsko i organizaciono jačanje svih nadležnih institucija.

Multisektorska saradnja, po uzoru na Koordinacioni tim za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za područje Tuzlanskog kantona, neophodna je na nivou svake lokalne zajednice, poručeno je sa sastanka, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona. 

federalna.ba/Fena

Tuzlanski kanton rodno zasnovano nasilje nasilje nad ženama nasilje u porodici
Tuzlanski kanton SDA DF Šekib Umihanić UKC Tuzla
0 21.04.2024 19:35
Tuzlanski kanton
0 03.04.2024 17:42
policija Tuzlanski kanton Amfetamin droga
0 16.03.2024 23:23