videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Tuzla City se želi u posljednjoj domaćoj utakmici pobjedom oprostiti od navijača

Pretposljednju ovosezonsku utakmicu fudbaleri Tuzla Cityja će odigrati u nedjelju u 16:30 sati protiv ekipe Posušja na stadionu Tušanj u Tuzli. Kako je najavljeno na pres-konferenciji, pobjedom se žele oprostiti od domaćih navijača.

Pobjeda nad ekipom Tuzla Cityja bi ekipi Posušja donijela bolji plasman na tabeli i skok sa desete na osmu poziciju, ali samo u slučaju da Sloboda i Leotar ne ostvare pobjede u svojim utakmicama koje igraju protiv Sarajeva, odnosno Rudara. No, u Tuzla Cityju, iako su obezbijedili plasman u Evropu, ambiciozno najavljuju ovaj meč.

„Mi želimo da našu publiku na Tušnju - koja će doći, ja vjerujem, u velikom broju - obradujemo sa tri nova boda“, kazao Selver Ahmetović, v.d. šefa Stručnog štaba Tuzla Cityja.

Kada je u pitanju igrački kadar u utakmici protiv Posušja u nedjelju, neće nastupiti Doffo, Morris i Vukušić, dok su svi ostali na raspolaganju.

„Ekipa je u jednom uzlaznom putu, želi da pokaže svoje pravo lice i da ovu sezonu izguramo sa što većim brojem bodova“, dodao je Ahmetović.

O atmosferi u ekipi i očekivanjima govorio je i golman Nevres Fejzić koji je nedavno sa Tuzla Cityjem potpisao trogodišnji ugovor: „Nadam se osvajanju nova tri boda, da se učvrstimo na tom drugom mjestu, jer osvojeno drugo mjesto za nas - to je historijski uspjeh kluba“.

Želeći se zahvaliti publici na podršci tokom ove sezone na putu do evropskih takmičenja iz Uprave FK Tuzla City su odlučili da ulaz na posljednji domaći ovosezonski susret bude besplatan.

federalna.ba

Tuzla City fudbal nogomet
Frenkie de Jong Manchester United fudbal
0 28.06.2022 14:31
Fiorentina Samuel Umtiti fudbal
0 28.06.2022 10:58
Gabriel Jesus Manchester City Premier liga fudbal
0 28.06.2022 10:44
FK Željezničar Edis Kovačević Eldin Diglisić fudbal
0 28.06.2022 08:47
Gareth Bale Los Angeles FC fudbal
0 28.06.2022 08:10