Tužilaštvo obustavilo istragu protiv bivšeg direktora Puteva RS
(Izvor: Ilustracija)

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv bivšeg direktora Puteva RS

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv bivšeg direktora "Puteva Republike Srpske" i predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenada Nešića za zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

"U pomenutom predmetu donijeta je naredba o obustavi istrage protiv Nenada Nešića, jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio navedeno krivično delo", potvrdila je za RTRS portparolka Okružnog javnog tužilaštva Maja Djaković - Vidović.

Krivičnu prijavu protiv Nešića je u novembru prošle godine podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, pošto je DNS napustio vladajuću koaliciju u RS, sa SNSD-om na čelu. Nešić je tada i smijenjen sa mjesta direktora "Putevi RS". MUP RS je u martu ove godine podnio još jednu krivičnu prijavu protiv Nešića, tereteći ga za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave.

Nešić se sumnjiči da je, zajedno sa direktorom firme "XXX Pale" Aleksandrom Šljivićem, u ime "Puteva RS" potpisao i ovjerio lažni sporazum na osnovu koga je Šljivićeva firma, bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije, sa Vladom Republike Srpske, zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena krečnjaka kod Pala.

federalna.ba

obustavljena istraga Nenad Nešić
Nenad Nešić Ramiz Salkić
0 10.05.2021 21:55
Nenad Nešić Vjekoslav Bevanda
0 08.04.2021 14:59
Nenad Nešić antidejtonsko djelovanje Ustavni sud BiH
0 11.03.2021 13:09