Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba poslije incidenta u Trabzonu
(Izvor: AP)

Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba poslije incidenta u Trabzonu

Dvanaest osoba je uhapšeno poslije nasilja koje je izbilo nakon utakmice turskog fudbalskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova."Uhapšeno je 12 osoba koje su identifikovane kao umiješane u incidente koji su se dogodili poslije utakmice Trabzonspor - Fenerbahče", napisao je ministar Ali Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar. Incident se dogodio poslije utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 2:3, dok su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobjedu. Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba, dok je golman Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

"Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mjesto u našem sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbjedni da se bave ovim sportom bilo gdje na svijetu", napisao je na Instagramu predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Gianni Infantino.

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poštuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kažnjeni. Osuđujući "neprihvatljive" događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopštio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente.

Incident u Trabzonu je posljednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu. Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na sedam  dana u decembru nakon što je predsjednik kluba Ankaragudžu napao sudiju poslije utakmice.

federalna.ba/Beta

Turska utakmica navijači
Sarajevo Kanton Sarajevo navijači MUP KS
0 24.05.2024 22:38
pomozi.ba nana liječenje Turska
0 16.05.2024 08:49
Turska turisti Pamukkala
0 14.05.2024 11:05