Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Povrijeđena dvojica Alžiraca
(Izvor: pixabay.com/geralt/Ilustracija)

Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Povrijeđena dvojica Alžiraca

U noći s petka na subotu u krugu migrantskog centra Blažuj, u sarajevskoj općini Ilidža, došlo je do masovne tuče između migrantskih grupa.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, putem telefona je obavijestila P.U. Ilidža, da je u krugu migrantskog centra Blažuj, došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako su javili, došlo je do masovne tuče te su dvije osobe afroazijskog porijekla zadobila tjelesne povrede.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici s Ilidže, koji su potvrdili navode prijave i tamo zatekli ekipu hitne pomoći, koja je ukazivala ljekarsku pomoć dvojici migranata, a radi se o državljanima Alžira, koji su odmah prevezeni na KCUS-KUM.

Tamo su kod jednog od njih konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura sinusne kosti), a kod drugog su konstatovane lakše tjelesne povrede, u vidu ubodne rane, nakon čega su otpušteni.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu njegove usmene naredbe, uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP Kantona Sarajevo.

U subotu ujutro su policijski službenici P.U. Ilidža, uhapsili su Y.B., rođen 1999. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda i M.A., rođen 1977. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela teška tjelesna povreda.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 17.15 sati, uhapšeni su pušteni iz službenih prostorija P.U. Ilidža.

federalna.ba/Fena

Blažuj migranti tuča migranata tuča
žrtve migranti Austrija
0 13.08.2022 20:30
žrtve migranti Libija Sudan
0 13.08.2022 17:20
Grčka migranti migrantska kriza
0 10.08.2022 10:30
žrtve migranti SAD Florida
0 07.08.2022 10:16